Thursday, December 24, 2009

Isu Pendaftaran Online dan SMP

Setelah perbincangan dgn TNC Akademik dan Ketua2 jbtn, beberapa perkara telah dibangkitkan:

1. Kerosakan pd hard-disk SMP pada 10hb Disember telah menyebabkan data berselerak dan ada gangguan. Oleh yang demikian, pihak UMTP terpaksa memperbaiki sistem, hasilnya, 80% sistem berjaya diselesaikan, namun bagi pljr2 thn 1 dan pljr2 SST, masih mengalami mslh utk check result

2. Para pelajar (kecuali pljr2 thn 1 da pljr2 SST) blh check result bermula 24hb melalui smp, namun masih ada sedikit gangguan, sistem akan pulih pd 25hb

3. Oleh sebab mslh yg dihadapi, pihak pentadbiran akan memanjangkan tempoh pendaftaran online bermula 28hb 12 hingga 15 Januari 2010

4. PTPTN akan mula dikreditkan bermula 29hb 12. Bagi pljr2 SST dan thn 1, PTPTN akan dikreditkan sebaik shj mslh keputusan dpt diatasi (ASAP)

Sebarang mslh mengenai perkara ini blh hubungi saya di talian 0148590173

9 comments:

Anonymous said...

baik ko berenti jadi MPP... tau cakap saja

Anonymous said...

xbaik ckp dia g2.. Up till now, walau tak bnyak..ada jga tau prubahan n kbenaran yg dia tegakkan. juz bcoz ada bnda yg xkena, jan terus pndang dia sblh mata. ya la..he is not perfect,tp..mmg xda pun org kat dunia ne yg sempurna kan? Ko sbr ja, xlama lg dia turun takhta jga 2. Xda manusia yg slamanya akan duk di atas ja..btul tak? Pas dia turun, try btanding n pikul jawatan yg dia pegang skrg..

Anonymous said...

x baek ckap abg pres cam 2....kita x bleh salahkn abg pres or pihak pengurusan ums semata-mata....coz kita x tau masalah cm nie nak jadi kn...at list abg pres n pihak pengurusan dh cuba yg trbaek tuk atasi masalah nie....mybe ambik masa ckit la kot nk settle....so kita sabar ja la ba kn...tahniah kat abg pres...sbab die dah cuba yg trbaek tuk semua siswa n siswi ums....

pelajar KAL said...

cuba yang terbaik???

tajinder said...

result bagi sst sudah keluar.tapi kenapa sampai skrg ptptn belum keluar untk kami?dah minggu ke2 ini.kami pun nak guna duit juga dan bayar yuran.

bukan semua org dpt duit drpd ibubapa mereka.ada yg bergantung kpd duit ptptn saja.kenapa sampai skrg ums belum beritahu ptptn surruh mereke masuk duit??

Anonymous said...

skang dah masok minggu ke3..tapi ptptn tidak masok2 ag..kami sudah sengsara ni...harap2 pihak ums dapat mendengar rayuan kami n mempercepatkan masalh kami...kami bukanny anak orang berada..ada yang survive gune ptptn...

Anonymous said...

emm nmpk gya mslh ptptn mjadi2..dh msuk week 3. still no answer. ptptn pd hemat sy tntu dh bg kpd pihk pengurusn ums. yg tggl mnnti phk ums bank in kan je pt kami tue. tp ade plik jgk, dlm bnyk2 hard disk dlm server tue..hard disk smp jgk yg rosk...knp yek? emm xpe lah kami d bwh xtau hal sbnr, mcm2 leh bmin dminda.. apa2pun pcptknlh urus ptptn kami tue...

Anonymous said...

please..we are not came from rich people..only ptptn is our hope...

BoZaki said...

bilalah ptptn nak masuk ni. takkan nak tunggu sampai 2 bulan. kering sudah. kering. tapi at least ada explanation sikit kat sini. Aku gi tanya sendiri kat UMS, dorang cakap tak tau dan tunggu sajalah. Adui. Tanya kat Jabatan Perkhidmatan tu.